Wykonanie
A taki szybki post, jakby ktoś nie miał pomysłu na obiad, pod warunkiem, że lubicie jadać takie posiłki na słodko...Prosta sprawa, stanęłam przed szafką i wyjęłam ot tak
mąkę kukurydzianą, pszenną, inne takie, wymieszałam z utartym
jabłkiem i fru na patelnię.Wieczorem za to pyknę sobie krupnik, będzie na jutro jak znalazł...wyłażony, wytęskniony;)Przygotowanie: 25 minutKoszt: wszystko miałamSkładniki:szklanka
mąki kukurydzianejszklanka
mąki pszennejok dwie szklanki
mleka1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
cynamonu4 płaskie łyżeczki
brązowego cukru2
jajaszczypta
soli1 średnie
jabłko2 łyżki
oleju rzepakowegoolej do smażeniaWszystkie składniki łączę ze sobą, ucieram na gładką masę.
Jabłka ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję do ciasta, mieszam.Smażę na złoty kolor.


