Wykonanie
A taki szybki post Wam dziś proponuję. Banał, powiecie, ale ja tam lubię, wiadomo....Dawno nie
jadłam tej surówki, wpadła na mnie przy okazji pewnej uroczystości, no i postanowiłam ją przygotować.Fajna, smaczna, odpowiednio schłodzona....wrąbałam ile weszło;pW ogóle, mam fazę na zielone, w sensie sałatki, surówki, często proste,
sałata,
pomidor,
oliwki...a zjadłabym coś innego, coś fresh...macie jakieś pomysły???Przygotowanie: 15 minutKoszt: 10 złSkładniki:5 mniejszych
marchewek2
jabłka2 łyżeczki
majonezu Kielecki3 łyżeczki
chrzanu łowickiego Urbanekodrobina
soliłyżeczka płaska
cukruMarchew i
jabłka obieram ze skóry, myję i ścieram na tarce na dużych oczkach.Dodaję
cukier,
sól, zaś
chrzan mieszam z
majonezem, po czym dorzucam do
marchewki z
jabłkiem,raz jeszcze mieszam.Wkładam do lodówki na minimum godzinę.