Wykonanie
Oł jeee...nie ma jak dobre, proste jadło, bez napinki...;]Może nie jest to szczyt Waszych marzeń, ale moich na pewno. Takiego miałam
smaka na
ziemniaki z
jajkiem, tylko
kefiru brakło, co się okazało, ale cóż...
woda z
cytryną też jest dobra.Jak widać na załączonym obrazku, obiad zawiera nie więcej jak dwa składniki, no może trzy, bo jeszcze
margarynę do smażenia.Mam nadzieję, że owa propozycja znajdzie swoich zwolenników?;pPrzygotowanie: 25 minutKoszt: około 10 zł -( wszystko miałam na stanie)Składniki:kilka
ziemniaków4
jajkasól morska2 łyżki
margaryny KasiaZiemniaki obieram, myję, gotuję w całości w osolonej wodzie 15 minut.Po przestygnięciu kroję je na plastry, nie za cienkie nie za grube.Na patelni rozpuszczam tłuszcz, układam na niej plastry
ziemniaków, po czym rozbijam kolejno
jajka.Smażę na rumiano z obu stron.Ja przy przewracaniu posiłkowałam się dwoma dużymi talerzami. Uważać na paluchy, bo gorące ;pDosalam ewentualnie.Smacznego;)



Przypominam o konkursie ;)http://olalallola.blogspot.com/2013/06/may-konkurs-lalloli.html