Wykonanie
Nazbierało mi się trochę
pieczywa i trzeba je jakoś zorganizować, żeby nie wyrzucać.Pomysł przyszedł z Ugotowanych, jakiś czas temu migło mi jak Dziewczyna przygotowywała coś podobnego na przyjęcie, niestety nie wiem co dodała do grzanek poza
serem, bo w domu było gwarno,a szukać po necie mi się nie chciało. Z resztą gdzie frajda? Poza frajdą jest jeszcze to co posiadamy w lodówce w tak zwanym nadmiarze, czyli u mnie
ser, jakaś
szynka.Myślę, że jest do dobry myk pod imprezę lub jako ciepły dodatek do zupy...może zapodam tak kromeczkę Połówkowi do pomidorowej?:)Przygotowanie: 20 minutKoszt: 3 zł (za
chleb, wszystko inne posiadałam)Składniki:kilka kromek
pieczywa białegopół kostki
sera żółtegokilka plasterków
wędlinypół
czerwonej cebulibiały pieprzoliwa z oliwek do smarowania
pieczywakilka zielonych
oliwekPieczywo smaruję odrobiną
oliwy z oliwek, na nie nakładam starty na dużych oczkach
ser, następnie posypuję kanapki
wędliną pokrojoną w paski oraz rozdrobnioną
cebulą, najlepiej w piórka.Doprawiam
pieprzem, dekoruję
oliwkami.Piekę kanapki w piekarniku około 13 minut z termoobiegiem w 180 stopniach.
