Wykonanie
Mniam, Mniam, Mniam!Buszując po targu warzywnym, wpadł mi w oko
szpinak, a że go uwielbiam w każdej postaci, sięgnęłam po niego po raz setny;pSkoro na dworze jest buro, i tylko moje rude włosy robią dzisiaj różnicę, dla kontrastu zrobiłam coś na zielono;)Mam nadzieję, że przepis przypadnie Wam do gustu, jest prosty i szybki, a o to zawsze chodzi, no i nie ma wielu garów do mycia;pPrzygotowanie: 25 minutKoszt: 20 złSkładniki:
makaron spaghettigarść
świeżego szpinakułyżka
masłałyżka pesto4 ząbki
czosnkusól,
pieprzser fetavegetaMakaron gotuję al dente w łyżce
vegety. Odcedzam, odstawiam na bok.Na rozgrzanej patelni rozpuszczam
masło, dodaję
czosnek i chwileczkę podsmażam, ale uważajcie, żeby się nie przypalił. Po chwili dorzucam umyte liście
szpinaku, mieszam wszystko. Smażę
szpinak, aż nie zmięknie. Doprawiam do smaku
solą,
pieprzem, dodaję jeszcze zielonego pesto, ponownie mieszam. Ugotowany
makaron wrzucam na patelnie, mieszam wszystkie składniki dokładnie, posypuję
serem i podaję na talerz;)Czasem dodaję jeszcze kilka ziaren
czerwonej fasoli i
kukurydzy, dorzuciłam i tym razem, bo akurat miałam,ale nie jest to konieczne;)Smacznego;)