Wykonanie
Pomysł na te
ciasteczka powstał ze... chciwości ! Tak dokładnie ! Po prostu bardzo szkoda było mi wyrzucić posiekane
orzechy laskowe, które zostały po robieniu
nalewki orzechowej :) Zaczęłam więc się zastanawiać, kombinować, przeglądać co mam w szafkach, tworzyć... i w ten sposób powstały oto te smaczne, owsiano -
orzechowe fit
ciastka :) Zapach podczas pieczenia ... wspaniały ! Kto by pomyślał, że z niczego może wyjść coś tak smacznego.Składniki:szklanka posiekanych
orzechów laskowych (ale spokojnie mogą być inne - np włoskie)3 szklanki błyskawicznych
płatków owsianych4 łyżki
płatków migdałowych4 łyżki
suszonej żurawiny3/4 szklanki
cukru125 g
masła o temperaturze pokojowej2
jajkapół łyżeczki
proszku do pieczenia10 kropli
oleju migdałowegoPrzygotowanie:Sposób przygotowania tych
ciasteczek jest bajecznie prosty i niesamowicie szybki. Wszystkie składniki przesypujemy do miski i całość zagniatamy do połączenia się składników
Następnie formujemy niewielkie kulki, które rozpłaszczamy w dłoniach i w ten sposób przygotowane
ciasteczka układamy na blasze wyścielanej papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy około 20 minut w temperaturze 160 stopni.Smacznego! :)