ßßß Cookit - przepis na Nadziewane roladki z łososia w galaretce

Nadziewane roladki z łososia w galaretce

nazwa

Wykonanie

Roladki dobre na każdą okazję...
Na co dzień....
Od święta...
Na przyjęcie...
Wyrazisty smak łososia dobrze komponuje się z delikatnym smakiem serka mascarpone.
Składniki:
200 g łososia sałatkowego
2 szalotki
250 g serca mascarpone
10 listków świeżej bazylii
50 g żelatyny
sól
pieprz
jajka przepiórcze
winogrona bezpestkowe
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuszczamy w litrze osolonej, gorącej wody. Odstawiamy do ostygnięcia.
Szalotki kroimy w drobną kostkę. Bazylię siekamy. Obydwa składniki dodajemy do serka mascarpone i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Bierzemy woreczek śniadaniowy i rozkładamy na nim łososia. Przy dolnej krawędzi układamy serek.
Za pomocą woreczka tworzymy roladki i układamy je w głębszym naczyniu.
Dekorujemy jajkami przepiórczymi i winogronami bezpestkowymi.
Delikatnie zalewamy wystudzoną żelatyną, po czym wkładamy roladki do lodówki. Gdy galaretka zastygnie są już gotowe do zjedzenia.
Smacznego ! :)
Źródło:http://thetastetherapy.blogspot.com/2015/03/nadziewane-roladki-z-ososia-w-galaretce.html