Roladki dobre na każdą okazję...Na co dzień....Od święta...Na przyjęcie...Wyrazisty smak łososia dobrze komponuje się z delikatnym smakiem serka mascarpone.Składniki:200 g łososiasałatkowego2 szalotki250 g sercamascarpone10 listków świeżej bazylii50 g żelatynysólpieprzjajka przepiórczewinogrona bezpestkowePrzygotowanie:Żelatynę rozpuszczamy w litrze osolonej, gorącej wody. Odstawiamy do ostygnięcia.Szalotki kroimy w drobną kostkę. Bazylię siekamy. Obydwa składniki dodajemy do serka mascarpone i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzemBierzemy woreczek śniadaniowy i rozkładamy na nim łososia. Przy dolnej krawędzi układamy serek.Za pomocą woreczka tworzymy roladki i układamy je w głębszym naczyniu.Dekorujemy jajkami przepiórczymi i winogronami bezpestkowymi.Delikatnie zalewamy wystudzoną żelatyną, po czym wkładamy roladki do lodówki. Gdy galaretka zastygnie są już gotowe do zjedzenia.Smacznego ! :)