Wykonanie

Hej Kochani :) Dzisiaj mamy coś zdrowego i fit. Pamiętacie mój pierwszy przepis -
ciasteczka owsiane ?! Dzisiaj zagoszczą znowu ale całkowicie w ulepszonej wersji, więcej zbóż,
bakalie i troszkę więcej słodkich składników, czyli
czekolada i
miód. Myślę, że to jedna z najlepszych form zdrowego jedzenia dla osób, które jednak w swojej codziennej diecie muszą znaleźć miejsce na coś słodkiego, mniejsza w jakiej postaci.
Ciasteczka są zdrowe, nie zapychające ale mają troszkę
słodyczy. Są idealne na wynos co w dzisiejszym szybkim trybie życia dobrze się sprawdza. To co zaczynamy, nie ma co gadać :)Składniki ( ok. 20 sztuk, zależy od nas samych):110 g
masła,1 czubata łyżka
miodu,1/2 łyżeczki
cynamonu,65 g
brązowego cukru,55 g
mąki pszennej,55 g
mąki razowej,3 łyżki
słonecznika,3 łyżki pestek z dyni,duża garść
suszonej żurawiny,3 łyżki siekanych
migdałów,50 g
gorzkiej czekolady (posiekana),W rondlu roztapiamy
masło z
miodem,
cynamonem i
cukrem na gładką masę i odkładamy do ostudzenia ale nie do zimna. W misce umieszczamy wszystkie składniki i mieszamy ze sobą a następnie dosypujemy do
maślanej masy.
Ciastka formujemy w małe kulki i na blasze płaszczymy na placki (wielkość zależy od nas).
Ciasteczka pieczemy w 170°C przez 15-17 minut.UWAGA! : Po wyciągnięciu
ciasteczka mogą być wilgotne i będą się rozwalać, więc trzeba odczekać chwilkę aż stwardnieją.Smacznego :)

