Wykonanie
Smaczna przystawka do obiadu , i nie tylko, zimą jak znalazł do,, hot-dogów ''


Składniki :-5 kg
młodej kapusty- 1 kg
cebuli-1 kg
papryki czerwonej-1 kg
marchwi-1 kg
kiszonych ogórków-2 szklanki
cukru-3/4 szklanki
octu-1 szklanka
oleju-4 łyżki
soliPrzygotowanie:1.
Kapustę skroić2.Z
papryki usunąć ziarna ,umyć i pokroić w grubsze paski3.
Marchew obrać i zetrzeć na grubszych oczkach4.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie krążki5.
Kiszone ogórki pokroić w cienkie plastry.6.
Kapustę ,
cebulę,
paprykę ,
marchew ,włożyć do dużej miski i zalać
olejem,
octem ,wsypać
sól i
cukier ,dobrze wymieszać aby wszystkie
przyprawy dobrze się połączyły i odstawić na 2-3 godziny aby
sałatka się zmorzyła , z trzy
razy przemieszać .Na sam koniec dołożyć pokrojone
ogórki kiszone i jeszcze raz przemieszać .6.
Sałatkę ,kłaść do słoików razem z
sokiem z miski i gotować 15 minut od zagotowania .