ßßß

Składniki :-1 kg wątróbek drobiowych-3 cebule1-2 ząbki czosnku-delikat czerwony do mies-pieprz-vegeta-magii- czosnek-liść laurowy-pieprzPrzygotowanie:Wątróbki oczyszczamy,odcinamy błonki,płuczemy pod bieżącą wodą ,wkładamy do naczynia dodajemy 1/2 łyżki vegety,1/2 łyżki delikaty czerwonej ,drobno pocięty lub starty czosnek,liść laurowy,1 łyżeczkę soli, pieprzymy,kropimy delikatnie magii i odstawiamy na noc do lodówki .Następnie wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu (czym dłużej je smażymy tym są twardsze)Do garnka wlać 1/2 szklanki wody ,wrzucić1 kostkę rosołową,5-10dkg margaryny ,pokrojoną według uznania cebulkę i dusić.Jak już będzie na pół miękka, przekładamy wszystko do wątróbki mieszamy i całość dusimy około 10 minut od czasu do czasu mieszając ....Smacznego!!!!!