Dziś proponuję kotlety z kaszy jęczmiennej są bardzo smaczne ,syte i pożywneBardzo proste i szybkie do wykonaniaA mówią że od kaszy nikt nie odstraszyWięc zachęcam do wypróbowania )Składniki :1 woreczek kaszy jęczmiennej( 100 g )25 dkg mięsa mielonego1 jajko (małe )1/2 cebuli (średniej wielkości)Przyprawy:sólpieprzdelikat czerwonyPrzygotowanie :Kaszę w woreczku gotujemy w osolonej wodzie,od momentu wrzenia( 20 minut )Do garnka wlać tyle wody aby woreczek z kaszą był zanurzony.Gdy będzie już miękka otwieramy woreczek,wysypujemy kaszę do miski aby wystygła.Do zimnej kaszy dodajemy mięso mielone ,jajkostartą cebulę,przyprawy,dokładnie wyrobićFormujemy kotlety,obtaczamy w mące. Pieczemy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z kapustą kiszoną ,surówkami buraczkamiSmacznego !!!