Wykonanie
Smaczne ,kruche ciacha z
marmoladąZachęcam do wypróbowania


Składniki :1 kg
mąki1
proszek do pieczenia 30 g1
cukier waniliowy2 kostki
masła lub
margaryny(według uznania)pojemnik kwaśnej
śmietany (330 ml)2 łyżki
octu1 łyżeczka
soli4
żółtkamarmoladaPrzygotowanie:
Masło posiekać z
mąką, następnie dodajemy
proszek do pieczenia ,
cukier waniliowy ,pojemnik kwaśnej
śmietany ,
żółtka ,
ocet .Z tych składników zagniatamy ciasto, rozwałkujemy na około pół centymetra , formujemy prostokąt Na brzegi ciasta nakładamy
marmoladę o szerokości około 1 centymetra Przewijamy z
marmoladą raz i
potem jeszcze raz i odcinamy, porcjujemy na pojedyncze
ciastka . Brzegi ciasta ponacinać i formować
ciastka ,należy je wyginać w półksiężyce Posmarować
mlekiem i posypać
cukremPieczemy 30-35 minut w temperaturze 180 stopniSmacznego !!!