Wykonanie
Smacznie i kolorowo, a do tego zdrowo.

Czas przygotowania: 30 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 26 , 00 złSKŁADNIKI:400 g
dorsza (filet)1
bakłażan1
cukinia1
czerwona paprykaświeży
tymianeksproszkowana
papryka słodkasóloliwapapier do pieczeniaPRZYGOTOWANIE:
Dorsza myjemy, dokładnie osuszamy, kroimy na porcje i przekładamy na talerz. Doprawiamy
solą i listkami świeżego
tymianku. Odstawiamy i zabieramy się za przygotowanie warzyw.Warzywa myjemy, osuszamy wycinamy gniazda nasienne i kroimy w słupki.Na rozgrzanej
oliwie przesmażamy warzywa. Starajmy się, aby ich nie przesmażyć. Powinny być jędrne i chrupkie. Doprawiamy je
solą i
papryką słodką. Usmażone odstawiamy.Na drugiej patelni rozkładamy papier do pieczenia i układamy porcje
ryby skórą do dołu. Smażymy ok. 3 min. z obu stron.Na talerzu układamy usmażone warzywa, a na nich
filety z dorsza. Smacznego.