ßßß
3 filety średnie z kurczakaprzyprawa do kurczakapanierka:180 gramów krakersów ( możemy użyć paprykowych, wtedy nie musimy dodawać papryki w proszku)0,5 łyżeczki słodkiej lub ostrej papryki0,5 szklanki mąki ziemniaczanej2 rozkłócone jajaolej do głębokiego smażeniaFilety myjemy, osuszamy, kroimy w paseczki lub na niewielkie kawałki, oprószamy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na minimum 30 minut do lodówki.Krakersy kruszymy, lecz najlepiej gdy zostaną małe kawałki ( panierka będzie bardziej chrupiąca), dodajemy paprykę, mieszamy.Mięso obtaczamy najpierw z mące ziemniaczanej, następnie w jajkach, a potem w pokruszonych krakersach.Wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy na złoto z obu stron, następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
