ßßß
200 ml zimnego mleka1 opakowanie Śnieżki3 łyżki cukru pudru1 płaska i 0,5 łyżeczki żelatyny6 łyżek mocnej herbaty (niesłodzonej)garść rodzynek namoczonych w rumie (wersja dla dorosłych) lub w wodzie z cukrem waniliowym1 łyżka suszonej żurawinyHerbatę podgrzać, rozpuścić w niej żelatynę, schłodzić do temperatury pokojowej.Śnieżkę ubić z mlekiem na puszystą masę, dodać cukier puder, zmiksować. Odłożyć do miseczki około 3 kopiastych łyżek do dekoracji, wstawić do lodówki. Do żelatyny dodać 1 łyżkę Śnieżki, przelać do całości, zmiksować na najwyższych obrotach.Do pucharków nałożyć krem herbaciany, wstawić do lodówki do zastygnięcia, udekorować pozostałą śmietanką, posypać rodzynkami. Można je również wymieszać z kremem.
