Wykonanie
Uwielbiam
herbatę w różnych postaciach, ten deser jest hołdem na cześć tego wiekowego
napoju.Robiłam go ze zwykłą czarną
herbatą i z earl grey'em, zdecydowanie mocniejszy aromat ma ta druga wersja, wybór należy do Was :) W każdej postaci – polecam :)

200 ml zimnego
mleka1 opakowanie
Śnieżki3 łyżki
cukru pudru1 płaska i 0,5 łyżeczki
żelatyny6 łyżek mocnej
herbaty (niesłodzonej)garść
rodzynek namoczonych w
rumie (wersja dla dorosłych) lub w wodzie z
cukrem waniliowym1 łyżka
suszonej żurawinyHerbatę podgrzać, rozpuścić w niej
żelatynę, schłodzić do temperatury pokojowej.
Śnieżkę ubić z
mlekiem na puszystą masę, dodać
cukier puder, zmiksować. Odłożyć do miseczki około 3 kopiastych łyżek do dekoracji, wstawić do lodówki. Do
żelatyny dodać 1 łyżkę
Śnieżki, przelać do całości, zmiksować na najwyższych obrotach.Do pucharków nałożyć krem herbaciany, wstawić do lodówki do zastygnięcia, udekorować pozostałą
śmietanką, posypać
rodzynkami. Można je również wymieszać z kremem.

