Wykonanie
Możemy go przyrządzić z gotowego budyniu jak i również z domowej wersji . Delikatny,
śmietankowo -
czekoladowy, do tego błyskawiczny, polecam :)

1 paczuszka budyniu
czekoladowego z
cukrem (40 g)200 ml
śmietanki słodkiej 30 lub 36%1 łyżka
cukru pudru0,5 litra
mleka2 - 3 łyżki
rumuwiórki
czekoladowe do dekoracjiZ 0,5 litra
mleka odlewamy 3/4 szklanki, resztę zagotowujemy, w mniejszej części
mleka rozprowadzamy
budyń, gotujemy go w klasyczny sposób.
Budyń schładzamy.
Śmietankę ubijamy na sztywno z
cukrem pudrem. 2/3
śmietanki mieszamy z
rumem, dodajemy do zimnego budyniu, ucieramy do uzyskania jednolitej masy ( można sobie pomóc blenderem).Masę budyniową rozlewamy do pucharków, dekorujemy resztą
bitej śmietanki i wiórkami czekoladowymi.
