Przepyszne ciasteczka, z serii "Jeden za drugim" :)))180 gramów miękkiego masła2 łyżeczki cukru waniliowego250 gramów mąki pszennej250 gramów zmielonego tłustego twarogu1 żółtko3/4 łyżeczki proszku do pieczenia200 - 250 gramów twardej marmoladycukier puder do posypaniaMąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, wbić żółtko, dodać tłuszcz i zmielony twaróg, zagnieść ciasto. Podzielić je na 4 - 5 części, każdą zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Po upływie tego czasu wyjąć pierwszą część ciasta, na podsypanym niewielką ilością mąki blacie rozwałkować je na grubość około 5 mm. Wykrawać kwadraciki o boku 5 cm, na środek nakładać marmoladę, skleić przeciwległe końce tworząc "krawacik". Poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut do lekkiego zezłocenia. Tak samo postąpić z pozostałym ciastem z lodówki. Jeszcze ciepłe ciasteczka posypać obficie cukrem pudrem.