Wykonanie
Przygotowanie tego
mięska trwa tyle, ile ugotowanie
ryżu do niego, czyli 15 minut, pyszne, polecam !

2 duże
filety z kurczaka200 - 250 gramów
pieczarek2 średnie
cebule80 - 120 gramów
mascarponeczarny pieprzsos sojowy ciemny
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki.
Cebulę pokroić na półplasterki.
Kurczaka pokroić w kosteczkę.Do rondla wrzucić
kurczaka, skropić
sosem sojowym, podsmażyć na złoto.Na patelni podsmażyć
pieczarki, kiedy wytracą
soki, wsypać
cebulę, smażyć do zeszklenia
cebuli, całość przełożyć do rondla z
kurczakiem, dodać
mascarpone, wymieszać, dodać
pieprz i dusić pod przykryciem na malutkim ogniu 8 - 10 minut. Na koniec ewentualnie doprawić.Na talerzach posypać siekaną zieloną
pietruszką, podawać w towarzystwie
ryżu i np
mieszanki warzyw na ciepło.