Wykonanie
Dobry sposób w momencie, kiedy mamy mało
mięska, a sporo głodnych :)), czyli ekonomia i pyszny smak na talerzu :)

350 gramów
mięsa mielonego (może być wieprzowe, drobiowe, jakie macie)2 zmiażdżone ząbki
czosnkuokoło 0,5 kg
mrożonej mieszanki warzywnej (ja miałam trochę leczo, trochę chińskiej, trochę do zup)1 łyżka
koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)1 duża
cebulasól,
pieprz, może być
ziołowyostra i
słodka paprykaszczypta
ziół prowansalskich lub np
przyprawy do pizzystarty drobno
parmezan lub inny
ser żółtyMięsko podsmażyć z posiekaną
cebulką, dodać
przyprawy, wrzucić mieszankę, podlać około 0,5 szklanki
wody, gotować około 20 - 25 minut pod przykryciem na małym ogniu, często mieszając, pod koniec duszenia doprawić, dodać koncentrat (opcjonalnie), gotowe. Na talerzach posypać drobno
startym serem żółtym.Danie podałam z
makaronem i
chrzanowym colesławem.
