ßßß
350 gramów mięsa mielonego (może być wieprzowe, drobiowe, jakie macie)2 zmiażdżone ząbki czosnkuokoło 0,5 kg mrożonej mieszanki warzywnej (ja miałam trochę leczo, trochę chińskiej, trochę do zup)1 łyżka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)1 duża cebulasól, pieprz, może być ziołowyostra i słodka paprykaszczypta ziół prowansalskich lub np przyprawy do pizzystarty drobno parmezan lub inny ser żółtyMięsko podsmażyć z posiekaną cebulką, dodać przyprawy, wrzucić mieszankę, podlać około 0,5 szklanki wody, gotować około 20 - 25 minut pod przykryciem na małym ogniu, często mieszając, pod koniec duszenia doprawić, dodać koncentrat (opcjonalnie), gotowe. Na talerzach posypać drobno startym serem żółtym.Danie podałam z makaronem i chrzanowym colesławem.