Wykonanie
Szybka przekąska z najszybszym dipem :)

1 płat gotowego
ciasta francuskiego (miałam XXL z Biedronki)1 rozbełtane
jajo50 gram drobno
startego sera żółtegoulubione
przyprawy, np
papryka,
zioła prowansalskiezioła do potraw włoskich, itd..dip:2 łyżki
majonezu2 łyżki
ketchupu pikantnego
Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, posmarować cienko rozmąconym
jajem, przekroić wzdłuż na pół.Jeden płat ciasta posypać ulubionymi
przyprawami, następnie
startym serem.To ciemne "coś" to cień aparatu :DD

Następnie przykryć drugim płatem ciasta (posmarowaną częścią do dołu), lekko docisnąć.Pokroić na paseczki szerokości około 3 cm.

Każdy paseczek chwycić za dwa końce i zwinąć w spiralkę, końce zlepić. Układać na blasze wyłożonej pergaminem w kilkucentymetrowych odstępach.

Piec około 15 -20 minut w temperaturze 200 stopni.
Majonez wymieszać z
ketchupem.Nam najbardziej smakują lekko ciepłe maczane właśnie w tym prościutkim dipie.Z podanej porcji wyszło mi 14 sztuk.
