Wykonanie
Składnikigotowe
ciasto francuskiecienkie
parówki 6 szt.garść
startego sera żółtego
ketchupprzyprawa do pizzy lub do kebabaSposób wykonania
Ciasto francuskie rozwijam, smaruję
ketchupem (może być wymieszany z
ziołami).
Parówki układam po trzy wzdłuż siebie na każdym z dłuższych
boków ciasta. Całość posypuję startym,
żółtym serem.Ciasto wraz z
parówkami zawijam do środka z dwóch
boków- przypomina to złożony zwój papieru, papirusu...Następnie całość wkładam na chwilkę do zamrażalnika ( twarde lepiej się kroi). Następnie kroję mój "zwój" na ok. 1 , 5 cm. paseczki.Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję roztrzepanym
jajkiem. Na końcu posypuję
przyprawą.Piekę około 20minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.SMACZNEGO!!!