ßßß Cookit - przepis na Zawijane paróweczki w cieście francuskim

Zawijane paróweczki w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Składniki
gotowe ciasto francuskie
cienkie parówki 6 szt.
garść startego sera żółtego
ketchup
przyprawa do pizzy lub do kebaba
Sposób wykonania
Ciasto francuskie rozwijam, smaruję ketchupem (może być wymieszany z ziołami). Parówki układam po trzy wzdłuż siebie na każdym z dłuższych boków ciasta. Całość posypuję startym, żółtym serem.
Ciasto wraz z parówkami zawijam do środka z dwóch boków- przypomina to złożony zwój papieru, papirusu...
Następnie całość wkładam na chwilkę do zamrażalnika ( twarde lepiej się kroi). Następnie kroję mój "zwój" na ok. 1 , 5 cm. paseczki.
Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję roztrzepanym jajkiem. Na końcu posypuję przyprawą.
Piekę około 20minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
SMACZNEGO!!!
Źródło:http://gotujejakmasterchef.blogspot.com/2015/05/zawijane-paroweczki-w-ciescie-francuskim.html