Pyszne zdrowe śniadanie, uwielbiam połączenie jabłek z cynamonem, do tego żurawina dodaje słodyczy i swojego niezwykłego aromatu :)płatki owsiane wg potrzeb, ja zwykle na jedną porcję przeznaczam około 100 grammleko 250 ml1 łyżeczka cukru (jeśli ktoś lubi słodszą to oczywiście daje więcej)1 jabłko pokrojone w kosteczkęszczypta cynamonuokoło 8 sztuk suszonej żurawinyZagotowuje około 3/4 szklanki wody, wsypuje płatki, gotuję około 6 minut często mieszając. Następnie kiedy woda bardzo się zredukuje zalewam całość mlekiem, dodaję cukier i zagotowuję przez 2 minutki.Jabłko wrzucam do rondla, dodaję 1 łyżkę wody, podduszam wraz z cynamonem parę minut, dopóki jabłka nie zmiękną. Wykładam je na owsiankę i posypuję żurawiną.