Składniki:- 150 g mąki- 3 jajka- szczypta soli- 250 ml mleka- pół szklanki gazowanej wody mineralnej- ser biały tłusty (ilość zależy od tego czy lubicie dużo nadzienia)- 2 łyżki cukru waniliowego- 3 łyżki cukru zwykłego- orzechy laskowe Kresto- tłuszcz do smażeniaPrzygotowanie:Ser biały mieszam z żółtkiem, cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. Orzechy miażdżę (zazwyczaj zawijam je w ściereczkę i rozwalam tłuczkiem) i prażę na patelni. Mąkę, 2 jajka, sól i mleko mieszam na gładką masę. Jeżeli jest za gęsta dolewam wody gazowanej aż uzyskam średniej gęstości konsystencje. Patelnię smaruje tłuszczem (nadmiar ściągam chusteczką), smażę naleśniki. Przekładam je serkiem a wierzch posypuję prażonymi orzechami.