Wykonanie
Niby takie
banalne ale każde są inne. Osobiście uważam, że najlepsze robią moi rodzice. Myślę, że zgodzi się ze mną każdy kto kiedyś je próbował, a miały różne debiuty, a ja widziałam sceny dantejskie z ich udziałem. Na przykład kiedy cała ekipa Michannel wyjadała je garściami ze słoika, tudzież jak mój przyjaciel Przemek W, wykradł je z mojej lodówki i wypijał sok prosto ze słoika powołując się na swoją ciężarną żonę. Różnie bywało. Nie wiem, czy robicie je tak samo, nie mam pojęcia co mi z tego wyjdzie ale rodzinną tradycje robienia
ogórków czas zacząć kontynuować.Składniki:- 2 kg
ogórków gruntowych- 2 pęczki
kopru do
kiszenia ogórków- 3 główki
czosnku- 1 kg
chrzanu-
sól niejodowanaPrzygotowanie:Słoiki parzę w gorącej wodzie, osuszam. Do każdego z nich wkładam na spód pokaźną ilość
kopru (dobrze, jeżeli jest suszony), 2 ząbki
czosnku, 2
chrzany wielkości wskazującego palca. Upycham
ogórki. Zalewam dobrze osoloną, wrzącą
wodą. Zakręcam i chowam do piwnicy.