ßßß
Cookit - przepis na Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem z kurczaka i suszonych pomidorów
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem z kurczaka i suszonych pomidorów
Składniki
Ciasto francuskie
Czerwona cebula
Oliwki
Suszone pomidory
Czosnek
Kapary
Jajko
Piersi z kurczaka
Oliwa z oliwek
Przyprawa do kurczaka
Wykonanie
Niezawodne
ciasto francuskie
, nad którym się znęcam od jakiegoś czasu :)) Dziś w wersji śródziemnomorskiej! Prawie.Składniki:- 1 opakowanie
ciasta francuskiego
- 1
czerwona cebula
- 1 słoik
oliwek
czarnych- 1 słoik
pomidorów suszonych
- 3 ząbki
czosnku
- 3 łyżki
kaparów
- 1
jajko
- 3
piersi z kurczaka
-
oliwa z oliwek
-
przyprawa do kurczaka
Przygotowanie:
Kurczaka
kroję w kostkę, obtaczam w
przyprawie
do
kurczaka
i smażę na
oliwie z oliwek
. W malakserze lub blenderze miksuje wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem
jajka
.
Jajko
rozbijam i rozcieram. Wyjmuje ciasto z lodówki i kroję go na prostokąty i smaruje
jajkiem
. Nakładam najpierw nadzienie z malaksera a
potem
ostygniętego
kurczaka
. Końce sklejam ze sobą i przygniatam widelcem. Smaruje
jajkiem
po wierzchu i piekę w 200 stopniach, na termoobiegu przez około 30-35 minut.
Źródło:
http://abitepl.blogspot.com/2012/12/pierozki-z-ciasta-francuskiego-z.html
Przepisy powiązane
Tapenada
Tapenada
Tapenada
Tapenada
Tapenada
Składniki powiązane (0)