Wykonanie

Czy zdarza Wam się, że czasem zostaje Wam
mięso, na którym gotowaliście zupę ?W takich sytuacjach nigdy nie marnuję jedzenia... zawsze da coś się z niego zrobić :)Tak było w przypadku tej pasty, a zasmakowała nam tak bardzo, że od tego czasu stało się rytuałem, że
daję do zupy nieco więcej
mięsa, z którego
potem robię tą pyszną pastę kanapkową.Niezwykle szybka i pyszna polecam :)


Składniki:20 dag
mięsa gotowanego (u mnie
indyk),50 g
pomidorów z
oleju,3 łyżki czubate
szczypiorku,2 łyżki
majonezu,1 łyżka gęstego
jogurtu,
Mięso podsmażamy na patelni na małej ilości
oliwy. Wrzucamy do malaksera wraz z
pomidorami,
jogurtem i
majonezem. Miksujemy na gładko, a następnie dodajemy posiekany
szczypiorek. I zajadamy się :) z
chlebkiem.
