Wykonanie

Kolejna odsłona z cyklu szybki obiad :) Bardzo lubimy
mięso z indyka, a w szczególności w połączeniu z grilowanymi warzywami. Jakich warzyw użyjecie, to już zależy od Waszej inwencji. Ja zdecydowałam się na
cukinię i
paprykę ...i nie żałuję :)Składniki:400 g sznycli z
indyka,1
żółta papryka,1 duża
cebula,1,5 szklanka
bulionu,0,5 kg
cukinii,
oliwa,
sól,
pieprz,
tymianek.Sznycle solimy i rumienimy z każdej strony, dodajemy do tego
cebulę i przesmażamy. Zalewamy
bulionem i dusimy do miękkości przez ok. 30-40 minut na wolnym ogniu. W międzyczasie
paprykę kroimy w paski, a
cukinię w plasterki, przyprawiamy
tymiankiem i
pieprzem i grilujemy. Grilowane warzywa dodajemy do miękkiego
mięsa i dusimy przez 5 minut.