ßßß Cookit - przepis na Miruna z szynką szwarcwaldzką i serem pleśniowym w sosie koperkowym

Miruna z szynką szwarcwaldzką i serem pleśniowym w sosie koperkowym

nazwa

Wykonanie

Ryby bardzo lubimy. Jedynie syn grymasi, ale też zjada.
Ten przepis powstał podczas "sprzątania lodówki", a efekt przeszedł moje oczekiwania.
Polecam dla miłośników ryb, szynki szwarcwaldzkiej i... sera pleśniowego.
Prosto... szybko... smacznie :)
Składniki:
60 dag filetu miruny,
pęczek koperku (może być mrożony),
250 ml śmietanki 30%,
kilka plasterków szynki szwarcwaldzkiej,
ser pleśniowy z chilli, (całe opakowanie, może być zwykły),
sól, pieprz, oliwa
W rondelku podgrzewamy śmietankę, dodajemy koperek, sól, pieprz. Chwilę gotujemy. Wyłączymy i studzimy.
Naczynie smarujemy 2 łyżkami oliwy. Rybę dzielimy na mniejsze kawałki doprawiamy solą (nie za dużo, bo szynka też słona), pieprzem i układamy w naczyniu. Na nią układamy kawałki szynki szwarcwaldzkiej, sera pleśniowego i polewamy sosem. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 ° C przez 20 minut.
P.S. Schwarzwälder schinken über alles :)
Źródło:http://delicioustitbits.blogspot.com/2014/01/miruna-szynka-szwarcwaldzka-i-serem.html