Wykonanie
Ryby bardzo lubimy. Jedynie syn grymasi, ale też zjada.Ten przepis powstał podczas "sprzątania lodówki", a efekt przeszedł moje oczekiwania.Polecam dla miłośników ryb,
szynki szwarcwaldzkiej i...
sera pleśniowego.Prosto... szybko... smacznie :)Składniki:

60 dag filetu miruny,pęczek
koperku (może być mrożony),250 ml
śmietanki 30%,kilka plasterków
szynki szwarcwaldzkiej,
ser pleśniowy z
chilli, (całe opakowanie, może być zwykły),
sól,
pieprz,
oliwaW rondelku podgrzewamy
śmietankę, dodajemy
koperek,
sól,
pieprz. Chwilę gotujemy. Wyłączymy i studzimy.Naczynie smarujemy 2 łyżkami
oliwy.
Rybę dzielimy na mniejsze kawałki doprawiamy
solą (nie za dużo, bo
szynka też słona),
pieprzem i układamy w naczyniu. Na nią układamy kawałki
szynki szwarcwaldzkiej,
sera pleśniowego i polewamy sosem. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 ° C przez 20 minut.


P.S. Schwarzwälder schinken über alles :)