Wykonanie

Lubię dania jednogarnkowe. Są proste w przygotowaniu i niewymagające. Nie zawsze mam ochotę stać w kuchni godzinami,choć kocham gotować dla
bliskich. Dla miłośników
mięsa na słodko propozycja na prosty i szybki obiad :) Polecam.Składniki:60 dag
mięsa wieprzowego,2
cebule,2
marchewki,1 puszka
ananasów,1 łyżeczka
curry,1 łyżeczka
kurkumy,1/2 łyżeczki
kardamonu2 centymetry świeżego
imbiru,200 ml
śmietanki 30%oliwa z oliwek,sol,
pieprz.
Cebulę podsmażamy na
oliwie, dodajemy pokrojone w kostkę
mięso oraz
marchewkę pokrojoną w plasterki. Całość smażymy ok. 10 minut. Na koniec dodajemy
ananasy pokrojone w kostkę wraz z
syropem. Całość solimy,
pieprzymy oraz dodajemy
curry,
kurkumę,
kardamon i starty
imbir. Po zagotowaniu gulasz zamykamy i wkładamy do pieca na 1 godzinę. Pieczemy w temperaturze 180 ° C.Po tym czasie dodajemy
śmietankę i jeszcze chwilę gotujemy, aż sos zgęstnieje. Podawać z dowolnymi dodatkami. Ja użyłam
kaszy kuskus i
kiełki brokuła. Smacznego :)