Wykonanie

Proste i szybkie w wykonaniu ciasto (pod warunkiem, że mamy przygotowaną masę
makową). Wystarczy tylko wymieszać składniki i cierpliwie poczekać aż się upiecze. Najlepiej upiec je wieczorem w dniu poprzedzającym konsumpcję ;) Dla fanów
maku :)Składniki:ok. 700g masy makowej (zrobiłam z tego przepisu, zamiast
miodu użyłam tym razem melasy)100g
gorzkiej czekolady, posiekanej3-4
jajka ekologiczne3-4 łyżki
mąki orkiszowej razowej1
jabłko, pokrojone w plastryponadto:
cukier puder (zrobiłam z
cukru nierafinowanego)Masę
makową wymieszałam z
czekoladą,
jajkami i
mąką. Przełożyłam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyłam plastry
jabłka.Piekłam ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Kroiłam po całkowitym ostudzeniu.