ßßß
Proste i szybkie w wykonaniu ciasto (pod warunkiem, że mamy przygotowaną masę makową). Wystarczy tylko wymieszać składniki i cierpliwie poczekać aż się upiecze. Najlepiej upiec je wieczorem w dniu poprzedzającym konsumpcję ;) Dla fanów maku :)Składniki:ok. 700g masy makowej (zrobiłam z tego przepisu, zamiast miodu użyłam tym razem melasy)100g gorzkiej czekolady, posiekanej3-4 jajka ekologiczne3-4 łyżki mąki orkiszowej razowej1 jabłko, pokrojone w plastryponadto: cukier puder (zrobiłam z cukru nierafinowanego)Masę makową wymieszałam z czekoladą, jajkami i mąką. Przełożyłam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyłam plastry jabłka.Piekłam ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Kroiłam po całkowitym ostudzeniu.