Z obiadu zostało mi trochę fasoli i kaszy jaglanej. Postanowiłam dodać do nich smażoną cebulkę oraz czosnek i zmiksować na pastę do chleba. Nie jest zupełnie gładka, ale mnie akurat taka konsystencja odpowiada. Wyszła całkiem niezła :)Składniki:ok. 1/2 szkl ugotowanej kaszy jaglanejok. 1/2 szkl ugotowanej fasoli białej1/2 cebuli, zeszklonej na oliwie1 ząbek czosnku, zmiażdżonysól, pieprz do smakuszczypiorek do podania (lub jakaś inna zielenina)Wszystkie składniki zmiksowałam na masę (gdzieniegdzie zostawiłam kawałki fasoli; jeśli wolisz zrób gładką masę, ja czasami lubię w paście pozostawić kawałeczki do gryzienia). Posmarowaną na chlebie pastę dodatkową posypałam szczypiorkiem. Dobrze też będzie do niej pasował plasterek kiszonego ogórka.