Wykonanie
Zawsze powtarzam, że im prościej, tym lepiej :-)
Dynię Hokkaido zachwalałam już nie raz,
mogę ją jeść bez żadnych przypraw.Puree może stanowić dodatek do obiadu zamiast np.
ziemniaków. Jeśli dodacie więcej
wody, będzie gęsta zupa krem, polecam ją jeść z
ryżem :-)Składniki:1
dynia hokkaido1 szklanka
wody1 łyżeczka
curryszczypta
pieprzuewentualnie
sos sojowy (bezglutenowy, tamari)Wykonanie:
Dynię myjemy, obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Umieszczamy w garnku, zalewamy
wodą i pod przykryciem dusimy, aż zmięknie. Następnie przy pomocy blendera miksujemy na gładką masę, przyprawiamy
curry i
pieprzem, cały czas podgrzewając na małym ogniu. Po przełożeniu do miseczki możemy doprawić
sosem sojowym.

Mój kotek życzy Wam smacznego! :-)A z
jarmużu zrobiłam
chipsy < klik >