Wykonanie
Słyszeliście już o Habżykach? To
chlebki lniane, niepieczone, żywe, z nisko przetworzonych warzyw i
siemienia lnianego. Wegańskie, 100% raw, bezglutenowe, bez GMO! Podobno w odpowiednich warunkach
chlebki potrafią zakiełkować :-) Na tej stronie < klik > i na tej < klik > znajdziecie więcej informacji o produkcie oraz o technologi 42 degrees oraz filmik.Habżyki dostępne są w 3 smakach:-
siemię lniane i
słonecznik-
cebula i
czosnek-
pomidor i
bazylia

Co prawda w składzie mają również
sezam, którego unikałam ze względu na alergię, jednak ostatnio coś mnie podkusiło, żeby spróbować
sezamu po kilku latach i żadnych negatywnych reakcji mojego organizmu nie zauważyłam :-) Może będzie tak jak z moją alergią na koty? Kilka lat temu alergolog wręcz kazał mi POZBYĆ się kotów, powiedział, że wtedy problem alergii zniknie! Cooo, mam oddać komuś 4 koty?Koty oczywiście zostały w domu, ja się jakoś przemęczyłam, co prawda kichałam niemało... ;-) ale z czasem objawy alergii zaczęły ustępować, a po kilku latach gdy powtórzyłam badania okazało się, że nie mam już alergii na koty :-) Mam nadzieję, że to samo może stać się z alergiami pokarmowymi, które mam. Jednego dnia organizm się wyleczy, a co za tym idzie, pozbędzie się wszelkich alergii.Wracając do Habżyków - spróbujcie koniecznie z mega prostą i smaczną pastą z
awokado.Składniki:1 dojrzałe
awokadogarść świeżej
bazyliiodrobina
soli do smakuWykonanie:
Awokado obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do naczynia. Dodajemy
bazylię oraz
sól, miksujemy blenderem na gładką masę.

Smacznego!