ßßß Cookit - przepis na Habżyki - żywe chlebki + pasta z awokado

Habżyki - żywe chlebki + pasta z awokado

nazwa

Wykonanie

Słyszeliście już o Habżykach? To chlebki lniane, niepieczone, żywe, z nisko przetworzonych warzyw i siemienia lnianego. Wegańskie, 100% raw, bezglutenowe, bez GMO! Podobno w odpowiednich warunkach chlebki potrafią zakiełkować :-) Na tej stronie < klik > i na tej < klik > znajdziecie więcej informacji o produkcie oraz o technologi 42 degrees oraz filmik.
Habżyki dostępne są w 3 smakach:
- siemię lniane i słonecznik
- cebula i czosnek
- pomidor i bazylia
Co prawda w składzie mają również sezam, którego unikałam ze względu na alergię, jednak ostatnio coś mnie podkusiło, żeby spróbować sezamu po kilku latach i żadnych negatywnych reakcji mojego organizmu nie zauważyłam :-) Może będzie tak jak z moją alergią na koty? Kilka lat temu alergolog wręcz kazał mi POZBYĆ się kotów, powiedział, że wtedy problem alergii zniknie! Cooo, mam oddać komuś 4 koty?
Koty oczywiście zostały w domu, ja się jakoś przemęczyłam, co prawda kichałam niemało... ;-) ale z czasem objawy alergii zaczęły ustępować, a po kilku latach gdy powtórzyłam badania okazało się, że nie mam już alergii na koty :-) Mam nadzieję, że to samo może stać się z alergiami pokarmowymi, które mam. Jednego dnia organizm się wyleczy, a co za tym idzie, pozbędzie się wszelkich alergii.
Wracając do Habżyków - spróbujcie koniecznie z mega prostą i smaczną pastą z awokado.
Składniki:
1 dojrzałe awokado
garść świeżej bazylii
odrobina soli do smaku
Wykonanie:
Awokado obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do naczynia. Dodajemy bazylię oraz sól, miksujemy blenderem na gładką masę.
Smacznego!
Źródło:http://hot-and-cooold.blogspot.com/2014/07/habzyki-zywe-chlebki-pasta-z-awokado.html