Wykonanie
Granola to zdecydowanie coś, co ratuje mnie w sytuacji, kiedy wracam padnięta i głodna do domu (staram się do takiego stanu nie doprowadzać, ale czasem się zdarza ;-)). Jem samą, na sucho, bądź z dodatkiem
mleka roślinnego - najczęściej
ryżowego. Ostatnio często robię granolę z samych
płatków gryczanych, bądź gryczanych z dodatkiem poppingu z
amarantusa :-)Składniki:200 g
płatków gryczanych30 g poppingu z
amarantusa100
orzechów - u mnie mieszanka: laskowe,
nerkowce,
migdały, włoskie, brazylijskie40 g
wiórków kokosowych30 g
siemienia lnianego10 łyżek
syropu z agawy /
mioduWykonanie:
Orzechy siekamy na mniejsze kawałki i wraz z resztą suchych składników przesypujemy do większego naczynia, mieszamy, dodajemy
syrop z agawy, mieszamy jeszcze raz. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 st. i pieczemy przez około 30-35 min, mieszając co 5-7 min.

Smacznego!