Wykonanie
Kolejne muffiny. Można powiedzieć, że moje ulubione - uwielbiam wszystkie wypieki z
jabłkami :-) Jak wszystkie muffiny, robi się je błyskawicznie. Dzięki dodatkowi
cynamonu pachną pięknie, a smakują jeszcze lepiej!Składniki:100 g
mąki ryżowej100 g
mąki gryczanej100 g
cukru trzcinowego/ksylitolu2 małe
jabłka100 ml
oleju200 ml
wody2 łyżeczki
cynamonu1 łyżeczka
proszku do pieczenia (u mnie bezglutenowy)Wykonanie:
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki.
Mąki,
cukier,
cynamon i
proszek do pieczenia mieszamy w jednym naczyniu, a
olej z
wodą w drugim. Następnie
olej z
wodą przelewamy do naczynia z mieszanką mąk, mieszamy, dodajemy pokrojone
jabłka, ponownie mieszamy. Przekładamy do foremek, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 20 min.Z podanej porcji wyszło mi 11 sztuk.

Smacznego!