Wykonanie
Nie robiłam ich tak dawno, że prawie zapomniałam, jak bardzo je lubię. :)
SKŁADNIKI :2
bagietki250g surowych
pieczarekduża
cebulasuszony
pomidory z
oliwy150g
startego sera - użyłam rozdrobnionej
mozarellisól - użyłam różowej
soli himalajskiej od Sante
pieprzolej /
oliwa - użyłam
oliwy, w której trzymałam swoje
suszone pomidoryPieczarki i
cebulę kroimy w drobną kostkę, doprawiamy
solą i
pieprzem oraz dolewamy olej/oliwę, by masa się skleiła, następnie dodajemy
ser i ponownie mieszamy.
Bagietki kroimy na pół, nasączamy olejem/oliwą- moja
oliwa z
pomidorów okazała się idealna, dość długo stała i zdążyła przejść
ziołami i
czosnkiem, które były do niej dodane.
Zapiekanki piekłam w dwóch wersjach - najpierw wstawiając samą nasączoną
bagietkę na kilka minut do piekarnika i po ok. 5 minutach dodawałam farsz oraz piekłam je układając wszystko od razu, tak czy siak wyjdą. :) Pieczemy do momentu, aż
ser się ładnie rozpuści a
bagietki będą zrumienione.
Jeżeli zainteresował Cię któryś z użytych produktów zapraszam do firmowych sklepów :http://www.sante.pl/