ßßß
Czasami wszystko, czego potrzeba do szczęścia to filiżanka kawy i kawałek dobrego, czekoladowego ciasta. Dzisiejszy wypiek jest wilgotny, bogaty w smaku, ale mało słodki, więc dodatek w postaci kremu z mascarpone jest nieodzowny. Kilka prostych składników i pyszne ciasto jest gotowe :)JOGURTOWE CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEMSkładniki:75g masła90g cukrujajko1/2 szklanki jogurtu greckiegoszklanka mąki1/4 szklanki kakaołyżeczka sodyłyżeczka proszku do pieczeniaDodatkowo:250g mascarpone250ml kremówkicukier puderMąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę przesiać i wymieszać. Masło utrzeć z cukrem i dodać jajko. Do masy maślanej na zmianę dodawać mieszankę mączną i jogurt, szybko mieszając. Przełożyć ciasto do natłuszczonej foremki (keksówki) i piec w temperaturze 1160 stopni przez około 30 minut.Kremówkę z cukrem pudrem lekko ubić i, wciąż miksując, dodawać mascarpone. Wystudzone ciasto przełożyć kremem.Początkowo bazowałam na przepisie stąd .