Pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie.Dlatego trzeba pomóc sobie w inny sposób.A co może być lepszego od pachnących cynamonem babeczek z jabłkami?Nie gniewajmy się na jesień, że nadchodzi...Przywitajmy ją upieczonymi na złoto smakołykami! :-)Potrzebujemy (ciasta wystarczy na 6 standardowej wielkości babeczek):1 duże jabłko (ja do wypieków zawsze wybieram te kwaskowate)125 g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia60 g brązowego cukru1 jajko40 ml oleju rzepakowego100 ml jogurtu naturalnegosok z cytrynycynamonKrok po kroku:Piekarnik nagrzewamy do 180° C.Jabłko myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy cynamonem.Jajko, cukier, olej i jogurt mieszamy dokładnie ze sobą.Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.Dokładamy pokrojone jabłko i mieszamy.Ciasto wykładamy do foremek na muffinki.Pieczemy 20-25 minut, aż babeczki nabiorą złoto-brązowego koloru.Smacznego! :-)