Wykonanie
Od pewnego czasu bardzo uważanie zwracam uwagę na to co jem. Komponując śniadanie staram się, by zawierało ono świeże produkty dobrej jakości oraz określoną ilość
białka. W ten sposób powstał pomysł, by na śniadanie zajadać
jogurt naturalny z
owocami. Wiadomo, że w
owocowych jogurtach prawdziwych
owoców jest niewiele, ale za to pełna gama różnego rodzaju barwników, węglowodanów i polepszaczy smaku. Zdecydowanie zdrowszy jest
jogurt naturalny, a jeśli do tego dorzucimy pełno świeżych, ulubionych
owoców, czego chcieć więcej ? :)
Czas przygotowania: 15 minutIlość porcji:2Składniki:1
jabłko1
banan1
brzoskwinia z puszki1
kiwiKilka ciemnych
winogronMałe opakowanie
jogurtu naturalnegoGarść
rodzynekWszystkie
owoce myjemy i kroimy w kostkę. Następnie w szklance lub plastikowym kubeczku* układamy warstwami zaczynając od
jogurtu:
brzoskwinie,
kiwi,
jogurt,
banan,
winogrona,
jabłko,
jogurt. Z wierzchu posypujemy
rodzynkami i ozdabiamy listkiem
mięty. Kolejność warstw jest oczywiście dowolna podobnie jak rodzaje
owoców jakie użyjemy. Smacznego!
*plastikowy kubeczek jest idealnym rozwiązaniem jeśli szykujemy śniadanie do szkoły lub pracy. Wówczas szykujemy sobie idealna dla nas kompozycje zamykamy od góry pokrywką lub po prostu folią spożywczą i gotowe! :)