ßßß Cookit - przepis na Kurczak z ananasem pod pierzynką z żółtego sera

Kurczak z ananasem pod pierzynką z żółtego sera

nazwa

Wykonanie

Filet z kurczaka jest rodzajem mięsa, które niezwykle często gości na naszym stole. Jest to chude, zdrowe i szybkie w przygotowaniu mięso. Jednak zwykła smażona pierś z kurczaka może się szybko przejeść, dlatego staramy się wprowadzać do jej przyrządzania rozmaite modyfikacje. Dzisiaj na słodko z ananasem pod pierzynką z żółtego sera. Przygotowuje się ją równie szybko jak tradycyjnego smażonego fileta, a smakuje wyjątkowo. Koniecznie polecamy wypróbować!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
4 pojedyncze piersi z kurczaka
4 plastry ananasa
100g żółtego sera
50g mąki
50g bułki tartej
Jajko
Sól ziołowa
Łyżka margaryny
Piersi z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Następnie nieco rozbijamy je tłuczkiem. Obsypujemy z obu stron solą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Pierś z kurczaka obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Umieszczamy na patelni. Smażymy z jednej strony na złoty kolor. Przekładamy na drugą stronę, układając na kurczaku po stronie usmażonej ananasa oraz posypując żółtym serem. Patelnie przykrywamy pokrywką. Trzymamy na małym ogniu, aż pierś z kurczaka się usmaży. Podajemy od razu po przygotowaniu na przykład z frytkami i sałatką. Smacznego!
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2014/02/kurczak-z-ananasem-pod-pierzynka-z.html