ßßß
Czas: ok. 30 minut (w tym 20 minut pieczenia)Ilość porcji: 15 babeczekSkładniki:
2 szklanki mąki1/2 szklanki cukru trzcinowego2 łyżeczki proszku do pieczenia1,5 łyżeczki przyprawy do piernika2 jajka100 g masła rozpuszczonego1 szklanka mleka1 łyżka miodu płynnegoGarść rodzynek i garść kandyzowanej skórki pomarańczowej**Można zastąpić innymi ulubionymi bakaliamiDo sporej miski wrzucamy mąkę, cukier oraz odmierzoną przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką. Dodajemy mleko, jajka, miód oraz roztopione masło. Ponownie mieszamy składniki dorzucając bakalie. Nagrzewamy piekarnik na 200 stopni. Układamy foremki do muffinek (najlepiej podwójnie) i wykładamy ciasto (nam wyszło mniej więcej 2 łyżki ciasta na jedną papilotke). Babeczki urosną podczas pieczenia, dlatego proponujemy wykładać ciasto mniej więcej do 2/3 wysokości papierków. Pieczemy około 20-25 minut do suchego patyczka. Smacznego :)


