ßßß
Ilosc porcji: 1Czas przygotowania: 5 minutSkładniki:
3 jajkaSzczypiorek2 plasterki żółtego sera (fantastyczną promocję na żółty ser znajdziecie TUTAJ)2 plasterki ulubionej szynkiSól, pieprz2 łyżeczki wodyŁyżeczka masłaWbijamy jajka do miski, dodajemy wodę oraz szczypiorek i zioła. Energicznie mieszamy trzepaczką. Szynkę oraz ser tniemy w paseczki. Rozgrzewamy patelnie i wrzucamy na nią masło. Czekamy na moment aż masło zacznie się pienić, ale zanim się przyrumieni. Wylewamy mieszaninę jajeczną na patelnie i potrząsamy nią by jajka rozlały się na całej powierzchni. Trzymamy nieruchomo kilka sekund, aż jajka na dnie zaczną się ścinać. Na jednej połowie układamy kawałki sera i szynki. Zaczynamy zsuwać omlet częścią z dodatkami na talerz. Zsuwamy do połowy, a następnie patelnią zamykamy omlet na pół. Zjadamy z kawałkiem tostu koniecznie na ciepło.