Wykonanie
Dzisiaj przepis na bardzo pyszne, chrupiące nuggetsy w panierce z
chipsów. Zajadane koniecznie na ciepło z dodatkiem sosu
śmietanowego lub
ketchupu są istnym cudem kulinarnym. Szybkie i proste w przygotowaniu! Ostrzegamy jednak, że nie można przestać ich podjadać!

Składniki:NuggetsyPodwójna
pierś z kurczaka
Dwa
jajkaOpakowanie
chipsów o ulubionym smaku
Olej do smażenia
Przyprawa złocista do kurczakaSos
śmietanowy5 łyżek
śmietany2 łyżki
majonezuSól ziołowaPiersi z kurczaka myjemy i kroimy w paski. Podsypujemy nieco
przyprawą.
Jajka rozbijamy i rozrabiamy widelcem.
Chipsy wsypujemy do woreczka i przy pomocy tłuczka rozbijamy jak najdrobniej. Składniki sosu mieszamy ze sobą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz.
Kurczaka maczamy w
jajku, a następnie w panierce. Następnie umieszczamy na gorącym tłuszczu. Po chwili przewracamy i tak do momentu usmażenia wszystkich
boków. Wykładamy na ręcznik papierowy, odsączamy i podajemy na ciepło z sosem :)