Wykonanie
Dzisiaj coś dla wieczornych 'podjadaczy' a to z racji tak późnej
pory ;)Istny misz-masz, na pozór jest to zwykła kanapka...
Zaczniemy od
cebulowego chleba, który upiekłam wczoraj, przepis jest prawie taki sam jak w recepturze, która jest na stronie . Różni się jedynie tym, że są w nim dwie
cebule pokrojone w kostkę- podsmażone na patelni, nie ma nasion i
otrębów.Do tego już prosta do przyrządzenia pasta z
wędzonej makreli. I ponad to
kiełki dla tych, którzy lubią na kanapce
mieć zawsze coś zielonego i chrupiącego :)
Pasta rybno- jajecznaSkładniki:~ 1 duża
wędzona makrela~ 3
jaja ugotowane na twardo~ 2 łyżki
majonezu~ 1 łyżeczka
musztardy~ sól/
pieprzRybę rozdrabniamy, tak aby nie było ości. Ugotowane
jaja obieramy ze skorupek i drobno siekamy. Łączymy wszystkie składniki w misce. Doprawiamy
pieprzem, ewentualnie
solą (jeśli
makrela nie był dość słona). Pastę podajemy z
pieczywem.About Paula