ßßß
 
            
        
 Składniki dla dwóch osób:świeże boczniaki 200 gjedna mała cukinia6 pomidorków koktajlowychkilka pistacjioliwa z oliwekcytrynasól, pieprzCukinię kroimy wzdłuż w cienkie plastry (płaty), następnie każdy taki plaster w bardzo cienkie paseczki. Pokrojoną w ten sposób cukinię posypujemy solą, pozostawiamy kilka minut aż puści soki. Wtedy wypłukujemy sól pod wodą i wycieramy cukinię ręcznikiem papierowym. Dodajemy łyżkę oliwy z oliwek, trochę soku z cytryny, odstawiamy. I zaczynamy kroić w ósemki pomidorki oraz rozdrabniać orzechy pistacjowe, które dodajemy do cukinii. Mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem i mamy już gotową surówkę.Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy i smażymy na niej przyprawione wcześniej (sól i pieprz) boczniaki, z każdej strony aż do momentu, gdy zrobią się lekko złotawe i chrupiące .Smacznego!
Składniki dla dwóch osób:świeże boczniaki 200 gjedna mała cukinia6 pomidorków koktajlowychkilka pistacjioliwa z oliwekcytrynasól, pieprzCukinię kroimy wzdłuż w cienkie plastry (płaty), następnie każdy taki plaster w bardzo cienkie paseczki. Pokrojoną w ten sposób cukinię posypujemy solą, pozostawiamy kilka minut aż puści soki. Wtedy wypłukujemy sól pod wodą i wycieramy cukinię ręcznikiem papierowym. Dodajemy łyżkę oliwy z oliwek, trochę soku z cytryny, odstawiamy. I zaczynamy kroić w ósemki pomidorki oraz rozdrabniać orzechy pistacjowe, które dodajemy do cukinii. Mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem i mamy już gotową surówkę.Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy i smażymy na niej przyprawione wcześniej (sól i pieprz) boczniaki, z każdej strony aż do momentu, gdy zrobią się lekko złotawe i chrupiące .Smacznego!
