ßßß

Składniki:pęczek białych szparagówmarchewkapietruszkakawałek seleraziele angielskie, pieprz w ziarnachsólzielona pietruszkaśmietana np. 18%Obieramy szparagi i warzywa, kroimy na kawałki. Gotujemy je w osolonej i OSŁODZONEJ wodzie, dodajemy ziele i pieprz w ziarnach. Osobno odkładam delikatne główki szparagów, gotuję je w drugim garnku. Gdy warzywa będą miękkie, wyciągamy z garnka marchewkę- przyda się do ozdoby, resztę miksujemy. Zmiksowaną zupę przecedzamy przez sito, żeby mieć pewność, że nie ma w niej żadnego łyka. Wrzucamy w całości osobno ugotowane główki, dodajemy pokrojoną marchewkę, zabielamy zupę śmietaną. Uważajmy by się nie zważyła, co u mnie lekko wystąpiło (zdarza się najlepszym). Podajemy z natką pietruszki.Smacznego!

Przepis bierze udział w akcji i konkursie: