Już kilka razypisałam o cudownych właściwościach jakie ma szpinak, więc nie będę przynudzała. Jedynie tylko szybko przypomnę te najważniejsze :)magnezdużo witaminy Ckwas foliowyluteinaSkładniki na 4 porcjemakaron ( można poszaleć) od nitek, po świderki250 g mrożonego szpinaku150 ml śmietanki 36%1 ząbek polskiego czosnkuoliwałyżka masła2 łyżki soku z cytrynyłyżka masłasól, pieprzPrzygotowanieNa rozgrzaną patelnię rozpuściłam masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Kiedy czosnek się lekko zarumienił dodałam szpinak. Poddusiłam tak,aby szpinak się rozmroził. Następnie dodałam sok z cytrynyprzyprawy. Zmniejszyłam gaz i czekałam aż nadmiar wody odparuje.Po czasie dodałam śmietankę i nadal dusiłam. ( około 10 minut)Ugotowałam i odcedziłam makaron,polałam go oliwą, dodałam szpinak. Na samym końcu posypałam startym żółtym serem.