Wykonanie

Uwielbiam kremy!Dzisiaj podzielę się swoim przepisem na krem z
pora.Niebo w gębie :)składniki:1 litr
bulionu (drobiowy lub warzywny)3
Pory1
cebulapół
marchewkiśmietana 18%masłoprzyprawy sól,
pieprz,
gałka muszkatołowagrzanki lub
groszek ptysiowyPrzygotowanieKroimy białą część
pora w plastry, to samo robimy z
cebulą.Dusimy na masełku, tak aby się mocno nie zarumieniło. Kiedy warzywa zmiękną miksujemy dolewając po trochę
bulionu. Możemy również zmiksować ugotowaną
marchewkę oraz
mięsko. Ja tak zrobiłam i uzyskałam intensywniejszy kolor. Następnie dodajemy
śmietankę ok. 4 łyżki.Wszystko dalej miksując. Na sam koniec zagotowujemy, doprawiamy
pieprzem,
solą oraz gałka muszkatołową. Podajemy z grzankami lub
groszkiem ptysiowym. Jeśli chcecie uzyskać gęściejszą zupę, dolejcie mniej
bulionu.Smacznego :)IQKA