Wykonanie

Składniki / Ingredients:2
jajka / 2 eggs1 łyżeczki
proszku do pieczenia / 1 teaspoons baking powder1 (250 g) szklanki
mąki / 1 (250 g) cup
flour doughszczypta
soli / pinch of saltszczypta
cukru / pinch of sugar1 szklanka
mleka / 1 cup of milk
sól morska do posypania / sea salt for sprinkling
olej do smażenia / oil for fryingSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: ok. 10 min, smażenie: ok. 30 min, ilość porcji: 2Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na jednolitą masę. Jeśli cisto jest za gęste to dodajemy
mleka. Ciasto wylewamy na gorącą patelnię i smażymy tak jak omlet. Przy obracaniu musimy pociąć ciasto na klika części tak aby powstały poduszeczki. Podsmażamy je na złocisty kolor. Możemy to zrobić w prostszy sposób. Smażymy ciasto jak omlet na złocisty kolor z obu stron i kroimy omlet na kawałki przed podaniem. Posypujemy jajecznicę
solą morską.*****We mix all the ingredients together into a homogeneous
mass. If the dough is too thick, we add milk. We
pour the dough to the hot pan and fry like an omelet. When rotating, we must cut the dough into several pieces so that the resulting clouds. We fry the dough until golden brown. We can do it in a simpler way. We fry the dough like an omelet until golden brown on both sides and we cut the omelette into pieces before serving. We sprinkle a sea salt scrambled eggs.