Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy
KonkursyAkcjeZIEMNIACZANY OGRÓD
Składniki:- 5 średnich
ziemniaków- 1 biała
cebula- 1
czerwona cebula- 1 plasterek
baleronu- 30g
masła- 2 łyżeczki
przyprawy "Kucharek"- 2 łyżki
cukru- pół łyżeczki
pieprzu czarnego mielonego- pół łyżeczki
lubczyku otartego- 1 łyżka poszatkowanego
szczypiorku- 1 łyżeczka poszatkowanego
koperku-
przyprawa "
Maggi" do smakuSposób przygotowania:Nasze danie rozpoczynamy od najzwyklejszego ugotowania obranych
ziemniaków w lekko osolonej wodzie. Gdy nasze
ziemniaki się ugotuję, odstawiamy je do lekkiego przestudzenia. Na patelni rozpuszczamy
masło,
ziemniaki kroimy w małe kawałki i podsmażamy.
Cebule białą i czerwoną obieramy, kroimy w plastry, a następnie plastry w połówki i wrzucamy na patelnię z
ziemniakami. Dodajemy
cukier,
przyprawę "Kucharek",
pieprz czarny,
lubczyk i dokładnie mieszamy. Po dłuższej chwili dodajemy odrobinę "
Maggi" oraz
szczypiorek i dokładnie mieszamy. Po kilku minutach wykładamy na talerz, posypujemy
koperkiem i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .